Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Nepálban is egyre több áldozatot szed a monszun - már 38 emberéletet követelt

Világidőjárás
2023. augusztus 16. 14:00
null

Nepál hegyvidéki ország, vagyis a monszun időszak, mely ebben az országban is jelen van, különösen nagy veszélyeket rejt magában. Az utóbbi napokban ráadásul az esőzések hevessége is megugrott, ami tragédiákhoz vezetett.

kép: AP Photo-Niranjan Shrestha

Augusztus eleje óta 11 halálos áldozattal emelkedett az idei monszun mérlege, miközben újabb 5 személyt nyilvánítottak eltűntnek. Az áldozatok túlnyomó többsége a földcsuszamlások miatt vesztette életét.

Ezek a sárlavinák a közlekedésre és ezen keresztül a gazdaságra is jelentős hatást gyakorolnak, emellett pedig számolni kell a tartós és villámáradások romboló hatásaival is, melyek szintén rendre szedik áldozataikat.

Nepálban az idei monszun már 38 halálos áldozatot szedett, miközben 33 személyt tartanak nyilván eltűntként. Sajnos, bár a kereséseket rendre nagy erőkkel igyekeznek megoldani. Az eltűnt emberek számára nem sok remény mutatkozik, tekintve, hogy az esőzések folytatódnak. Bár most enyhe, vagy közepes intenzitású csapadékra lehet számítani, a talaj már telítődött, így a csendes esők is komoly tragédiákat képesek létrehozni.

kép: economictimes.indiatimes.com

lead kép: xinhua

Nepálesőzésföldcsuszamlás