Április 27. Szombat, Zita

Egyre nagyobb méreteket ölt a Kanári-szigetek erdőtüze

Világidőjárás
2023. augusztus 22. 14:00
null

A Kanári-szigetek életében sem ismeretlen jelenség a tűz, erre az utóbbi években is több példát láthattunk. Most Tenerife áll lángokban, és a tűzvész egyre kegyetlenebb méreteket ölt. Az események egyelőre a sziget északi részét érintik.

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a jellemző turistaövezetet nem érintik sem a kitelepítések, sem pedig a tűzvész nyomán bevezetett kényszer intézkedések, de hogy ez meddig marad így, az már egy egészen más kérdés.

Jelenleg mintegy 6500 hektárnyi terület vált a tűz martalékává, és nagyjából 4500 embert kellett kitelepíteni otthonából. A tűz füstje miatt La Esperanza város lakóinak élete gyökeresen változik, a területen ugyanis kijárási tilalom lépett életbe.

Az hagyján, hogy az embereket arra kérik, ne végezzenek semmilyen szabadtéri tevékenységet, de a légszennyezettség mértéke miatt a lakosságot felszólították, hogy minden ajtót, ablakot zárjanak be, kapcsolják ki a szellőztető berendezéseket, légkondicionálókat és lehetőleg tömjék be a réseket, hogy a szennyeződés ne jusson a lakásokba.

képek és lead kép: CESAR MANSO - AFP

erdőtűzTenerifeKanári-szigetek