Május 9. Csütörtök, Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Doksuri padlóra küldte Észak-Kínát

Világidőjárás
2023. augusztus 11. 14:00
null

Doksuri, bár szuper-tájfunként vonul majd be a történelembe, nem ereje miatt válik igazán emlékezetessé. Maradványai, melyek július 29 és augusztus 1 körzött érintették Kína északi részét olyan csapadékmennyiséggel árasztották el a területet, ami biztosan emlékezetes marad.

Egyes részeken az éves csapadékmennyiség érkezett egyetlen nap leforgása alatt. Az egyik legsúlyosabb helyzetbe a hebei Zhuozhou városa került. Bár a lakosságot értesítették a heves esőzésekről, a közeli gáton átbillenő víz okozta áradásokkal sokan nem számoltak, így rengeteg ember került bajba.

Peking sem járt sokkal jobban, hiszen a főváros szinte valamennyi folyója megáradt, katasztrofális helyzetet hozva ezzel létre, a területekről összesen mintegy 1,2 millió embert kellett kitelepíteni, miközben a közlekedés romokban hever.

Az ebből eredő árvíz 225,38 négyzetkilométer területet érintett és 146 falut Hubei tartományban. Az áradásoknak eddig összesen 30 halálos áldozata van, a hatóságok pedig további 30 személyt tartanak nyilván eltűntként.

esőzésKínacsapadékmennyiség