Április 27. Szombat, Zita

2000-hez közelít Indiában a monszun halálos áldozatainak száma

Világidőjárás
2023. augusztus 16. 11:00
null

Indiában a heves esőzések nem ismeretlenek a lakosság előtt. Idén áprilisban kezdett leszakadni az ég, akkor kezdődött az idei monszun időszak, amikor naponta is döbbenetes mennyiségű csapadékkal lehet számolni.

Az igazán nagy gondot azonban a tartós esőzések jelentik, melyek sok helyen földcsuszamlásokat indítanak el, tartós áradásokkal keserítik a mindennapokat. Az idei monszunnak még messze a vége, de áldozatok tekintetében igyekszik nagyon kitűnni.

Eddig 1909 halálos áldozattal lehet számolni, miközben összesen 92 embert keresnek a hatóságok. A sérültek száma is igen magas, meghaladja az 1500-at, az anyagi károk pedig gigásziak lesznek, hiszen már most több, mint 86 000 épületben okoztak károkat az esőzések.

A számok pedig emelkednek, hiszen csak augusztus 10-én összesen 24 óra alatt nem kevesebb, mint 42 halálos áldozattal voltak kénytelenek számolni a hatóságok, miközben újabb 556 épületben keletkeztek kisebb – nagyobb károk. A meteorológiai szolgálat pedig továbbra is nagy mennyiségű csapadék érkezését jósolja.

lead kép: shutterstock

áldozatIndiacsapadék