Május 21. Kedd, Konstantin

Vietnam területét az utóbbi napokban heves esőzések érték el

Világidőjárás
2023. július 07. 14:00
null

Vietnam területét az utóbbi napokban heves esőzések érték el. Ezek nem szokatlanok az évnek ebben a szakaszában, de azért az óránként 60 mm-t is meghaladó vízmennyiség egy kicsit itt is soknak számít. Ennek hatására több városban is kisebb – nagyobb földcsuszamlások alakultak ki.

A legrosszabb helyzetben Da Lat városa van, ahol egy meredek hegyoldalban futó utca mintegy 50 méteres szakasza egyszerűen leszakadt a heves esőzések következtében. A kialakuló földcsuszamlás pedig egy két emeletes házat is magával sodort.

Az épület összeomlott, de nagy szerencsére akkor még lakatlan volt, mivel nemrégiben készült el. Sajnos az építőmunkások ideiglenes szállása sem úszta meg a sárlavinát. A szerencsétlenségben 5 ember megsérült két munkás pedig meghalt.

A napokban érkező heves esőzések miatt több földcsuszamlás is kialakult Da Lat városában, ennek megfelelően a vezetés kénytelen felülvizsgálni a meredek hegyoldalak lakóinak helyzetét. Megszüntetni az itteni lakásokat nem lehet, de tervet készítenek a vészhelyzeti evakuálásra. Hogy ez mire lesz elég az egészen más kérdés...

képek és lead kép: vnexpress

esőzésföldcsuszamlásVietnám