Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Pusztító vihar söpört végig Zaragozán

Világidőjárás
2023. július 12. 11:00
null

Spanyolország egyik legszebb városa Zaragoza, ahova a turisták is előszeretettel látogatnak el. Most, július 6-án egy intenzív viharral kellett szembenéznie a területnek, mely nem csak esőt, hanem jelentősebb rombolást okozó jeget is hozott magával.

kép: MqGuardiaCivil

A vihar gyorsan érkezett, ennek megfelelően sok autós egyszerűen nem tudott kimenekülni a járművéből sem. Ez elsőre talán furcsán hangzik, de a városnak volt olyan része, ahol 27,6 mm eső érkezett 10 perc leforgása alatt, vagyis reagálni sem igen maradt idő.

A víz leállította a vasúti és a villamos közlekedést is, betett a közlekedési lámpáknak és számtalan járművet sodort magával. A város egyes részein a villámáradás elérte a 2 méteres mélységet is, ennek megfelelően pusztítása is rendkívüli volt.

Sok lakóház, ipari és kereskedelmi ingatlan is jelentős mértékben sérült, az elárasztott részekről a tűzoltóság több embert is kimentett. Jelenleg 6 embert ápolnak kórházban kisebb – nagyobb sérülésekkel, halálos áldozat szerencsére egyelőre nincsen. A jégverés nyomán a szőlőültetvények sérültek a legnagyobb mértékben, több gazdálkodónál a teljes termést elvitte a vihar. Érintettek voltak még az olíva és mandulaültetvények is.

kép: ndtv.com

lead kép: Sky news

viharZaragozavillámáradás