Május 10. Péntek, Ármin, Pálma

Ítéletidő teniszlabda méretű jégdarabokkal az USA területén

Világidőjárás
2023. július 30. 11:00
null

Heves viharrendszer tombolt az USA több államában is. Az ítéletidő érintette Georgia, Michigan, Pennsylvania és Ohio területét. Mindenhol az erős szél okozta a legnagyobb gondot, de a jelentős mennyiségű eső is megkeserítette a helyiek napjait.

kép: Bob Henson

Az eső főleg Nashwille körzetében okozott jelentősebb károkat, itt a széllökések ereje is elérte a 126 km/h-át. A többi területen a szél nem volt ennyire erős, de még a kevésbé durva széllökések is bőven okoztak károkat.

Sok fát kicsavart a szél, ennek következtében pedig számos ponton sérült a magasfeszültségű vezetékhálózat. A viharban mintegy 500 000 ember maradt áramellátás nélkül. Egy fa egy idős házaspár házára dőlt Ohio államban, egyikük életét vesztette.

A michigani Genesee megye lakosai az eső és a szél mellé még jégverést is kaptak a nyakukba. Ahol csak cseresznye méretű darabokkal kellett számolni, ott szerencsések voltak az emberek, néhol ugyanis teniszlabda méretű jég zuhant az égből. A jégverésnek halálos áldozata szerencsére nincsen, azonban az épületekben és a termésben jelentős károk keletkeztek.

kép: rlweather98-Twitter

lead kép: Daradondo-Twitter

jégverésteniszlabdaUSA