Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Egyre rosszabb a helyzet a görög erdőtüzeknél - nemzetközi összefogással oltanak

Világidőjárás
2023. július 26. 08:00
null

Nem, hogy csillapodnának az erdőtüzek, melyek Görögországban pusztítanak, sajnos egyre intenzívebbek lesznek és egyre több tűzfészek születik. Az érintett területek pedig már nem csak Rodosz és Korfu.

kép: Copernicus EU-Sentinel-2

Tüzek tombolnak az állam számos más pontján is, köztük a legrosszabb helyzetben a szigetek mellett Attika és a Peloponnészosz vannak. Csak a július 22-i szombati napon 62 új tűzfészket azonosítottak a szakemberek.

Az oltási munkálatokhoz Görögország már kérte az Unió segítségét, amire válaszul alakulatok érkeztek Franciaországból, Olaszországból, Ciprusról, Horvátországból, Lengyelországból, Romániából, Bulgáriából és Szlovákiából is. A helyzet komolyságát nagyon jól mutatja a hatalmas nemzetközi összefogás.

Az érintett területekről nagyarányú evakuálásokat kezdtek meg, az oltási munkálatokban pedig a szárazföldi egységek mellett légiek is bekapcsolódnak. Mindezek ellenére a szakemberek további tűzfészkek megjelenését jósolják, mivel a következő napokban is a rendkívüli meleg és a csapadékmentesség lesz jellemző Görögországban.

kép: SPYROS BAKALIS - AFP

lead kép: Angelos Tzortzinis - AFP

nemzetközi összefogásUnióGörögországerdőtüz