Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Egyre rosszabb a helyzet a görög erdőtüzeknél - nemzetközi összefogással oltanak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem, hogy csillapodnának az erdőtüzek, melyek Görögországban pusztítanak, sajnos egyre intenzívebbek lesznek és egyre több tűzfészek születik. Az érintett területek pedig már nem csak Rodosz és Korfu.

kép: Copernicus EU-Sentinel-2

Tüzek tombolnak az állam számos más pontján is, köztük a legrosszabb helyzetben a szigetek mellett Attika és a Peloponnészosz vannak. Csak a július 22-i szombati napon 62 új tűzfészket azonosítottak a szakemberek.

Az oltási munkálatokhoz Görögország már kérte az Unió segítségét, amire válaszul alakulatok érkeztek Franciaországból, Olaszországból, Ciprusról, Horvátországból, Lengyelországból, Romániából, Bulgáriából és Szlovákiából is. A helyzet komolyságát nagyon jól mutatja a hatalmas nemzetközi összefogás.

Az érintett területekről nagyarányú evakuálásokat kezdtek meg, az oltási munkálatokban pedig a szárazföldi egységek mellett légiek is bekapcsolódnak. Mindezek ellenére a szakemberek további tűzfészkek megjelenését jósolják, mivel a következő napokban is a rendkívüli meleg és a csapadékmentesség lesz jellemző Görögországban.

kép: SPYROS BAKALIS - AFP

lead kép: Angelos Tzortzinis - AFP