Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Az USA területén is tombol a természet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem csak Európában, az USA területén is szép számmal érkeznek az időjárási anomáliák, az olyan katasztrófák, melyekre igen kevés példa mutatkozik az adott területen. Most Kentucky került bajba a heves esőzések miatt.

Elképesztő csapadékmennyiséggel nézett szembe az állam számos területe július 19-én egy lassan mozgó zivatarláncnak köszönhetően. A nyugati területeken a hatóságok kénytelenek voltak szükségállapotot kihirdetni, illetve széles körű evakuálásokat is végrehajtani.

Az adatok alapján 254-381 mm csapadékkal lehetett számolni a nyugati területeken mindössze 24 óra alatt, ami itt egy kicsit sem megszokott mennyiség. Wingo városa az egyik leginkább érintett terület, ide nagyjából 2 óra leforgása alatt 123 mm csapadék érkezett.

A víz kiterjedt pusztításokat okozott. Nem csak a házakban esett kár, hanem az utakat is igen érzékenyen érintette a víz. Több államközi út is lezárása került, illetve több területen is olyan mértékben rongálódtak meg az utak, hogy használatuk teljesen lehetetlenné vált.

lead kép: weather.gov