Június 20. Csütörtök, Rafael

Áradások Törökországban, melyek a fővárost is érintették

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Május utolsó napja nem alakult valami fényesen Törökországban. Több tartományban is áradásokat okoztak a heves esőzések, melyek a fővárost is érintették, ahol kritikus közlekedési helyzetet idéztek elő.

kép: ABC

A villámáradások mellett jég is érkezett a területre, mely ugyan nem okozott jelentősen több problémát, de az emberek mindennapjait biztosan sötétebbé tette. A víz az utakon hömpölyögve, az aluljárókban összegyűlve hatalmas közlekedési káoszt okozott Ankarában.

A víz természetesen az épületeket sem kímélte, több lakóingatlan és irodaház is károkat szenvedett. A legrosszabbul érintett kerület Keçiören polgármestere szerint az eltömődött vízelvezetők is jelentősen hozzájárultak a helyzet kialakulásához, ebben pedig az önkormányzatok felelősségét hangsúlyozta.

Nem csak a fővárosban, hanem több tartományban is gondokat okozott a heves esőzés. Különösen Muş tartományban volt rossz a helyzet, ahol összesen 5 jármű és 35 épület sérült meg az áradásokban, valamint a megduzzadó folyó és hordaléka egy hidat is elsodort.

kép: hurriyetdailynews.com

lead kép: Adem ALTAN - AFP