Június 22. Szombat, Paulina

Tornádó a földtrengés áldozatainak táborában, Törökországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A törökországi Kahramanmaras tartomány mostanra sokaknak lehet ismerős. Akiknek mégsem, az is csak a név nehéz megjegyezhetősége miatt van, hiszen azt mindenki tudja, hogy ez az a terület, melyet február elején egy 7,8-as földrengés döntött romba – egy sor erős utórengéssel kísérve.

Április 20-án a tartomány Pazarcik városa egy heves tornádóval találkozhatott. Ráadásul a szörnyeteg éppen egy olyan menekülttáborban landolt, melyben a földrengésben földönfutóvá vált emberek kerestek menedéket sátrakban és konténerekben.

A tornádó erejét megbecsülni nehéz, hiszen az, hogy a sátrakat feltépte a földről, nem nagy teljesítmény, az azonban már többet elmond, hogy a konténereket is szép számban borította fel. Az igazán beszédes részlet azonban az, hogy a közelben parkoló személyautókat is szerteszét hajigálta a szél.

Az eseménysorban 168 ideiglenes építmény ment teljesen tönkre, miközben 50 sérültet hagyott maga után. 8 embert kellett kórházba szállítani és a tornádó egy halálos áldozatot is szedett.

A képek illusztrációk. Képek és lead kép: shutterstock