Február 22. Csütörtök, Gerzson

Meteorit csapódott egy családi házba Németországban

Világidőjárás
2023. május 17. 14:00
null

A hullócsillagokat mindannyian szeretjük nézni, titokban a legtöbben még kívánunk is valamit, ha megpillantunk egyet. Nem baj, hogy a racionális énünk tudja, ez butaság, a bennük élő gyermek remél, és kíván, szakadatlan.

kép: newsrnd.com

A racionális énünk azonban tudja, ezek a sziklák a Föld légkörébe lépve lángra kapnak, összetörnek és elporladnak - ettől még persze igen látványos jelenségek. Ritkán, de előfordul, hogy egy-egy meteorit eléri a talajt és itt bizony gondokat is okozhat a váratlan vendég.

Két héten belül másodszor történt ilyen esemény, most Németországban (az első az USA területén volt). A becsapódó meteorit nem volt túl nagy, 225 g súllyal rendelkezett, és április 25-én csapódott egy Schleswig-Holstein államban álló családi házba - szerencsére személyi sérülés nem történt, de az ijedség azért bőven megvolt, mivel a háztól 500 méterre egy második meteorit is becsapódott a kertbe, ennek súlya és mérete is a duplája a házba csapódónak.

Bár valóban ritkán érnek el minket az űrből érkező lövedékek, azért időről - időre felröppennek a hírek, hogy találatot kaptak épületek. Sőt, néha ikonikus építmények is áldozatul esnek a becsapódásoknak, ahogyan 2002-ben a Neuschwanstein kastély, melyet legtöbben a Disney kastélyaként azonosítanak.

kép: mothership.sg

lead kép: wgnradio.com

csillagemberéletbecsapódásmeteorit