Július 15. Hétfő, Henrik, Roland

Heves esőzések borítják fel Auckland mindennapjait - helyi szükségállapot lépett életbe

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Auckland városában, Új-Zélandon komoly gondokat és közlekedési fennakadásokat okoznak a heves esőzések és a következtükben kialakult földcsuszamlások. A lakosságot felszólították, hogy a vízelvezetők környékét kerüljék el.

A helyi meteorológiai szervezet adatai szerint május 9-én óránként 40-50 mm csapadékkal lehetett számolni, amit a város vízelvezető rendszerei nem győztek. Ennek megfelelően több helyen is villámáradások alakultak ki.

A mentőalakulatok folyamatosan dolgoznak a területen, ennek köszönhetően eddig szerencsére áldozatokról nem érkeztek jelentések. Egy diák eltűnt egy iskolai kirándulás során egy bányaterületen, de ebben az esetben nem biztos, hogy az időjárás is közrejátszott az eseményben.

Auckland autópályáin több baleset is történt az esőzések miatt, így lelassult a közlekedés, de legalább halad. Nem igaz ez több alsóbbrendű út esetében, amiket a víz vagy a kialakuló földcsuszamlások temettek maguk alá. A polgármester a helyzetre való tekintettel helyi szükségállapotot hirdetett.

képek és lead kép: RNZ - Finn Blackwell