Június 16. Vasárnap, Jusztin

Hatalmas rombolást okoz Emilia-Romagna régióban az újabb áradás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Már idehaza is komolyabb gondokat okoz a nagy mennyiségű csapadék, de ez meg sem közelíti azt, amit Emilia-Romagna régióban, Olaszországban tapasztaltak május elején. Akkor két halálos áldozatot követelt a hirtelen és hatalmas mennyiségben érkező csapadék, és annak hatására kialakuló áradások. Az időjárás azonban nem volt kegyes a területhez, május közepén újra áradásokkal kellett számolni.

Az érintett területen a legrosszabbul Ravenna városa járt, de nincsen jó helyzetben Bologna és Faenza sem. Bologna területéről 3000, míg Ravenna és Faenza városaiból 5000-5000 embert kellett már kitelepíteni, és bár mostanra az esőzések alább hagytak, a víz okozta rombolás miatt ezek a számok még emelkedhetnek.

Sajnos halálos áldozatok tekintetében is túlteljesített ez az áradás a hónap elejihez képest. A friss adatok alapján 8 ember vesztette életét, közülük egy, egy nagyobb földcsuszamlás során halt meg. A hatóságok több személyt is keresnek, így sajnos a halálos áldozatok száma is jó eséllyel emelkedni fog.

A városok jelentős részén járhatatlanok az utak, néhol a víz az első emeletekig ér, így a mentést helikopterekkel és csónakokkal végzik a tűzoltók. Mintegy 50 000 lakos számára elérhetetlen az áramszolgáltatás, 100 000 ügyfél számára a mobil és 10 000 ember számára a vezetékes telefonszolgáltatás is megszakadt.

képek és lead kép: centinela 35