Május 23. Csütörtök, Dezső

Elképesztő károkat okoz az Emilia-Romagna régióban pusztító áradás

null

Az olaszországi Emilia-Romagna régiót érő heves esőzések katasztrofális helyzetet idéztek elő. Ez érintette a lakóházakat, amiről már több szó is esett, de kevesebbszer kerül elő az a tény, hogy több iskola, utak és a mezőgazdaság is erősen érintett a kialakult helyzetben.

kép: Cecilia Fasciani - NurPhoto - NurPhoto via AFP

Az áradásokban és földcsuszamlásokban eddig 14 ember vesztette életét és több, mint 1 millió ember életére gyakorolt hatást közvetlenül a helyzet. 36 000 embert kellett evakuálni, ráadásul az elhelyezésükről is gondoskodni kellett.

Ez okozza, hogy Emilia-Romagna területén mintegy 44 iskola a menekültek számára lett kialakítva, vagyis ide nem térhettek vissza a tanulók. 58 intézményt az utak állapota miatt nem lehet megközelíteni, 49 iskolában pedig a víz továbbra sem teszi lehetővé, hogy az oktatás folytatódjon.

kép: Cecilia Fasciani - NurPhoto - NurPhoto via AFP

Mintegy 500 utat kellett lezárni, mert azokat jelentős mértékben károsították a földcsuszamlások és a víz. Több ezer hektár veszteséget lehet elkönyvelni mind a gyümölcs mind pedig a zöldségtermesztésben, ezen felül pedig számtalan gazdasági épület és jelentős géppark is a víz áldozatául esett.

kép: Andrea Carrubba - ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP

lead kép: Andrea Carrubba - ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP