Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Villámcsapás okozott földcsuszamlást egy autópálya mellett, több tucat autót temetett el a törmelék

null

A torkhami útvonal egy autópálya, illetve egy határátkelőhely, mely Pakisztánt és Afganisztánt köti össze. A hágó igen forgalmas terület, dacára annak, hogy itt nagyon gyakoriak a földcsuszamlások, melyek kisebb-nagyobb mértékben elzárják az autópályát. Erre azonban fel vannak készülve a romeltakarítás rutinosan és gyorsan zajlik.

kép: AP

Április 18-án azonban másképpen alakult a helyzet. Egy villám csapott az autópálya fölé magasodó hegybe, aminek hatására egy kiterjedt és pusztító erejű földcsuszamlás alakult ki. A sár és kőzetlavina beterítette a pályát.

Sajnos nem csak az úttestet, hanem az ott veszteglő, a határátlépésre váró autókat is eltemette a földcsuszamlás. Mintegy két tucat teherautó és kisebb jármű tűnt el a törmelék alatt. A mentőalakulatok gyorsan megkezdték a munkálatokat, de a földcsuszamlás mérete miatt több szomszédos területről is mentő és tűzoltó egységeket vezényeltek ki a helyszínre.

A törmelék közt több jármű is kigyulladt, így a mentőalakulatoknak bőven akadt tennivalója. Eddig 7 sérültet sikerült kiemelni a romok alól és két holttestet találtak. Sajnos nem lehet tudni, hogy hány ember tűnt el, így azt sem, várhatóan hány halálos áldozata lesz az eseménynek.

kép: indianexpress.com

lead kép: Pakistan Armed Forces News