Június 24. Hétfő, Iván

Összeroppantotta a rekordmennyiségű hó súlya a házakat Utah államban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A tél idehaza nem kedveskedett nekünk túl sok hóval, pedig az apró, puha pelyhek tánca kellemes a szemnek, szeretjük télen nézni. Persze nem mindegy mennyit. A kellemestől Utah területén már lemondhattak az emberek a hó tekintetében.

A “puha pelyhek” itt ugyanis olyan tömegben érkeztek, amire eddig nem volt példa. A szezon alatt összességében eddig 503 cm-nyi hóval lehetett számolni Park City területén, és a kora tavaszi viharok sok helyen még most is eredményeznek havazást.

Ha az ember nincsen felkészülve ilyen léptékű havazásra - márpedig Utah területén ez azért nem jellemző -, akkor bizony nem jut eszébe, hogy a tetőről is letakarítsa a havat a járda és a kocsifelhajtó után. Ez pedig ilyen mennyiségnél különösen nagy probléma.

A rekordméretű havazásoknak köszönhetően a városban az áramkimaradások is gyakorivá váltak, a közlekedés is komoly fennakadásokkal működött csak, de ennél is rosszabb, hogy a hó súlya miatt több épület teteje is beszakadt. Sőt, sok lakóház egyszerűen összeomlott a súly alatt, csak április 3-án három lakóépület rogyott össze a hó miatt.

képek és lead kép: Park City Fire District