Április 27. Szombat, Zita

Óriási lavina ölt meg 7 turistát Indiában

Világidőjárás
2023. április 14. 14:00
null

A Himalája egy olyan része a földnek, mely bár veszélyes és számtalan emberéletet követelt már, mégis turisták ezrei keresik fel lelkesen. Természetesen nem mind a világ legmagasabb pontjára igyekeznek, sok más csodálatos terület is található itt.

kép: Indian Ministry of Defence via Reuters

Ezek egyike Khangchendzonga-hegy, mely a világ harmadik legmagasabb hegye, illetve az ez alatt található Sikkim, vagyis a “misztikus ragyogás földjeként” ismernek. A látogatása sokak vágya, ám veszélye is akad bőven, hiszen a havazás itt is kritikus állapotokat képes létrehozni.

A terület bár le volt zárva, és az indiai hatóságok figyelmeztetést is adtak ki, közel 400 turista ennek ellenére is felkereste a területet április 4-én. Ennek pedig nem lett jó vége, mivel egy kiterjedt lavina sodorta el az embereket.

A hatóságok 350 embert és 80 járművet szabadítottak ki a hó fogságából, de 7 ember számára már későn érkezett a segítség. A hatóságok most felülvizsgálják a figyelmeztetési, és a tiltás betartását kikényszerítő intézkedéseket, mivel nem ez volt az első eset, amikor a tiltások ellenére emberek merészkedtek a veszélyes területekre.

kép: Associated Press

lead kép: india tv

Indiaemberhaláléletlavinahavazás