Április 27. Szombat, Zita

Földcsuszamlás közben "sziklabombák" rongáltak meg egy katonai járművet Indiában

Világidőjárás
2023. április 11. 14:00
null

Az indiai Dzsammu és Kasmír között nemrégiben, március 16-án átadtak egy alagutat az autópályán. A T5 néven ismert cső lényege az volt, hogy elkerülhető legyen az a hegyi szakasz, mely igen sok balesetet okozott.

kép: freepressjournal.in

A talaj ugyanis itt sokszor megindul, sziklákat rántva magával, és a szerteszét pattanó, sokszor méretes szikladarabok hatalmas veszélyt jelentettek. Az alagút ezt a helyzetet oldotta meg. Pontosabban szerette volna megoldani, de április 2-án a sziklák újra nekiindultak.

Az alagút bejáratánál történt földcsuszamlás magát az utat nem temette el, de a szétpattanó sziklák komoly károkat okoztak egy éppen áthaladó katonai járműben. Személyi sérülés azonban szerencsére nem történt.

A forgalom azóta is akadozva halad, mivel a sziklafalról folyamatosan pattannak le nagyobb darabok az útra, vagy az elhaladó járművekre. A helyi vezetés most kivizsgálja, hogy a jelenség csak véletlen, vagy tervezési hibáról van szó, és a sziklaomlásokkal továbbra is számolni kell az autópályának ezen szakaszán.

kép: Zee News

lead kép: ndtv.news

sziklaalagútföldcsuszamlásemberautópálya