Május 2. Csütörtök, Zsigmond

10 perc alatt bokáig érő jégdara lepte el Olaszország egy részét

Világidőjárás
2023. április 18. 14:00
null

A tavaszi záporok, zivatarok a romantikus filmek kedvencei. Gyorsak, kiadósak, és remekül lehet bennük elázva csókolózni, miközben a nézőkből kiszakad a jól ismert “ammmmm” hang, és mindenki nagyon-nagyon boldog.

kép: Paola Matteini

Persze a valóságban ez azért nem így néz ki. Egyrészt hideg van, másrészt a csapadék nagyon sok esetben nem csak víz. Ezt tapasztalhattuk itthon is a hétvégén, de Firenze közelében érthették meg igazán, mennyire nem romantikus vagy boldogító, amikor az ember nyakába egy tavaszi zivatar során jég hullik.

Jelen esetben nem a méretekkel, hanem a mennyiséggel volt probléma. Intenzív jégesőről volt szó, mely apró szemekben érkezett, de mindössze 10 perc leforgása alatt akkora mennyiségben, mely sok helyen Reggello-ban teljesen kifehérítette a tájat, összegyűlt az utakon, ezzel pedig komoly fennakadásokat is okozott.

A téli gumi már a múlté - legalábbis sok helyen - így a helyenként bokáig érő jégdara olyan akadályt képezett az utakon, amit már nem lehetett könnyen legyűrni. Reméljük idehaza ezzel már nem kell szembenéznünk idén tavasszal...

lead kép: Tornado in Italy

viharesőOlaszországtavaszjégközlekedés