Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Kiterjedt földcsuszamlás Indonéziában, 15 halálos áldozattal és 50 eltűnt emberrel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Indonéziában, Serasan-szigeten a heves esőzések következtében a talaj folyóssá vált, és kiterjedt földcsuszamlás alakult ki, mely sajnos egy lakott területet érintett. A március 6-án bekövetkezett földcsuszamlásra a hatóságok igen gyorsan reagáltak.

Annak ellenére, hogy a mentőcsapatok nagyon gyorsan útnak indultak, sajnos még sincsenek jó hírek a mentéssel kapcsolatosan. Az eső ugyanis továbbra is zuhog, vagyis a terület megközelítése nehézkes, ráadásul a kommunikációs lehetőségek is sérültek.

A helikopterek pilótáinak dolgát a szél is nehezíti, így sajnos a mentés bár folyamatos, kifejezetten lassan halad. Jelenleg 60 képzett mentőszemély dolgozik a területen, ahova hajókkal is igyekeznek még segítséget küldeni, de az erős árapály tevékenység ezt is jelentősen megnehezíti.

A földcsuszamlás jelenlegi áldozatainak száma már elérte a 15-öt, és 50 embert keresnek a mentőalakulatok. Tekintettel a mentési folyamat lassúságéra, sajnos a halálos áldozatok száma várhatóan meredeken emelkedni fog.

képek: BNPB Indonesia

lead kép: Detik News