Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Hónapok óta fulldokolnak az emberek Bangkokban - a lakást elhagyni sem javasolt a veszélyeztetett rétegnek

null

Thaiföld, azon belül pedig Bankok egyike a világ leglátogatottabb turisztikai attrakcióinak. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen mind az ország, mind pedig a főváros mindent megtesz azért, hogy ez így is legyen.

A 11 milliós nagyvárosban azonban jelentkeznek azok a problémák, melyek minden nagyváros sajátjai, ezen belül pedig kiemelt szerepet kap a légszennyezettség. Bangkokban az elavult autópark, valamint az ipar és a mezőgazdasági gyakorlatok nyomják rá jelentős mértékben a bélyegüket a levegő minőségére.

Ez jelen esetben azt eredményezi, hogy Bankokot sűrű szmog borítja már egy hete. A március eleji időszakban pedig mintegy 200 000 ember keresett fel orvost a légszennyezettséggel összefüggésben.

A fővárosban a levegő minőségével hónapok óta gond van, így mostanra az embereket igyekeznek meggyőzni, hogy otthonról dolgozzanak, a gyerekek, terhesek és idősek egyáltalán ne menjenek a szabad levegőre. Vidéken sem sokkal jobb a helyzet, hiszen sok területen a gazdák még most is tarlóégetéssel élnek, melynek most jött el az ideje.

képek és lead kép: shutterstock