Május 29. Szerda, Magdolna

Ghána fővárosa újra fuldoklik, drasztikus változásokra van szükség

null

Ghána fővárosa, Accra ezelőtt sem volt egy olyan város, mely jól képes kezelni a súlyos esőzések hatásait. Az áradások jelentkeztek ez előtt is, de a helyzet egyre rosszabb, és egyre több életet követelnek az áldatlan állapotok.

kép: foodlist

2023 március 7-én az esőzések hatására újra áradások alakultak ki. Egyetlen nap alatt érkezett a nagy mennyiségű eső, mely egy ház összeomlását okozta, melyben két kisgyermek halt meg. További hat ember vesztette életét a városszerte kialakult áradásokban.

Az esőzések folytatódtak a következő napokban, azaz a helyzet nem javult, így mostanra mind a városvezetés, mind pedig az elnök kijelentette, hogy a helyzet tarthatatlan, és drasztikus változtatásokra van szükség.

kép: citinewsroom.com

A katasztrófák sorának alakulásában hibás az ellenőrizetlen betelepülés, hiszen olyan környékeken, területeken is házakat építettek, ahol azok fokozottan vannak kitéve az áradások veszélyeinek. Emellett az elharapódzó mértékű szemetelés is komoly gondot jelent, ami a víz hordalékává válik. Az áradások a közlekedést is ellehetetlenítették, több forgalmas út mocsárrá változott.

kép: DOUGLAS ANANE-FRIMPONG

lead kép: watchers.news