Június 25. Kedd, Bocsárd

2 tornádó 24 órán belül Kaliforniában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az USA területén a tornádó nem egy meglepő jelenség, de azért ott sem mindenhol születnek rendszeresen ilyen pusztító szörnyetegek. Kalifornia például viszonylag ritkán találkozik ezzel a jelenséggel.

kép: ABC7 Eyewitness News

Március 21-én kedden este azonban egy tornádó landolt Sandpiper Village mobilház parkjában. Szerencsére a forgó légtömeg nem volt annyira erős, EF0 besorolást kapott, a mobilházakban is “csak” károkat okozott, nem döntötte fel azokat.

Ezzel szemben 24 órán belül egy második, ekkor már EF1-es tornádó landolt Mortobello városában, nem messze Los Angelestől. Az érintett területen utoljára 50 éve észleltek tornádót, ez a mostani ráadásul nem is volt veszélytelen.

Egy raktárépületeket tartalmazó városrészt kapott el a tornádó, ahol lemeztetővel fedett épületeket talált, ezeket pedig rendesen megtépázta. A tetőszerkezetek darabjait szétszórta, ezzel pedig több járműben is kárt tett. Egy megtermett fenyőt is kicsavart a szél, ami az elektromos hálózatban okozott hibákat. A tornádó egy embert megsebesített, de nagyobb baj szerencsére nem történt.

kép: Raymond Rodriguez

lead kép: KTLA