Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Halálos áradások Dél-Afrikában is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Áradásokkal küszködik Dél-Afrika is, mely nem csak több városát, de a Kruger Nemzeti Parkot is érinti, ahol 4 tábort is be kellett zárni. A jelentős idegenforgalmi összegeket hozó parkba érkező vendégeket átirányítják más táborokba.

A heves esőzések nyomán a folyók vízszintje megemelkedett, ez pedig a Bonkoló gátra nézve is veszélyes. Február 8-án a víztározó megtelt, így a gáton megkezdték a víz jelentősebb áteresztését, szerencsére ez az építmény nem sérült meg.

Az áradó folyók azonban több településen is házakat tettek tönkre. A Queenstown-i kórház épülete is megsérült, innen a betegeket átszállították, valamint nagyjából 100 embert - köztük 150 gyermeket és csecsemőt - kellett kitelepíteni az érintett területekről. Mpumalanga tartományban 4 halálos áldozata is van az áradásoknak.

Az áradások komoly károkat okoztak az infrastruktúrában, nehezítve ezzel a mentési munkálatokat is. Több iskolát be kellett zárni, mivel a hidakat is érinti az áradás, így pedig a gyereke nem tudnak eljutni az intézményekbe.

képek: Enoch Mgijima Local Municipality

lead kép: Chris Hani District Municipality