Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Auckland már így is fuldoklik, de most még Gabriell is sanyargatja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Bár már eddig sem volt könnyű helyzetben Auckland, sőt, szinte egész Új Zéland, fellélegezni mégsem lesz lehetőségük, tetejébe az előrejelzések alapján a helyzetük sokat fog romlani. Gabriell ugyanis éppen ide tart.

kép: watchers.news

A ciklon jelenleg 3-as kategóriájú szörnyetegként halad a nyílt vízen, és Új Zélandot is érinti, ha irányt nem változtat. Ugyanakkor, ha ez a lehetőség mégis megtörténik, az általa szállított csapadékmennyiségtől akkor sem menekül meg a szigetállam.

Mivel a januári hónap rekordmennyiségű csapadékot hozott az ország fővárosába is, így kicsit sem hiányzik senkinek Gabriell dühöngése. A veszteségek már most is hatalmasak, a 4 halálos áldozat mellett több ezer ház sérült meg, vagy vált teljesen lakhatatlanná.

kép: ourauckland.aucklandcouncil.govt.nz

A trópusi ciklon várhatóan nagyjából február közepe táján okozza majd a legtöbb kellemetlenséget a területen, de az addig hátralevő idő sem lesz leányálom. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy tegyenek meg minden szükséges óvintézkedést, és folyamatosan tájékozódjanak a helyzet alakulásáról.

kép: Reuters

lead kép: thewest.com.au