Június 26. Szerda, János

Víznyelőbe zuhant két autós Los Angelesben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kalifornia időjárására most a csapadék a jellemző, tekintélyes mennyiségű esővel lehet számolni a területen, aminek persze megvannak a maga előnyei, de hátránya is akad szép számmal. Ez utóbbit tapasztalhatta meg január 9-én két autós.

kép: NDTV

Bár Kalifornia a nyáron jelentős és kiterjedt vízhiánnyal küszködött, most egy kissé sok is lett a jóból. Los Angeles Chatsworth területén legalábbis mindenképpen, ahol az úttesten egy víznyelő nyílt meg.

Ez még önmagában nem lenne akkora baj, de sajnos két autót is elnyelt. A kiérkező tűzoltók a két járművet egymás tetején, az úttest szintje alatt mintegy 4,6 méterrel találták meg. A mentőalakulat egy tagja leereszkedett a lyukba, ahol egy nő és egy kislány ragadt az egyik autóban.

kép: David McNew-Getty Images

Szerencsére mindkettőt sikerült kimenteni, és könnyebb sérülésekkel szállították őket kórházba - a másik autó utasai még az előtt kimásztak a víznyelőből, hogy a tűzoltók megérkeztek volna. A helyi hatóságok felszólították a lakosságot, hogy amíg ki nem derül, miért is omlott be a rész, illetve a hibát ki nem javítják, addig a víznyelő környékét mindenki kerülje el.

kép: Dean Musgrove, Los Angeles daily News-SCNG

lead kép: LAFD