Május 29. Szerda, Magdolna

Víznyelő nyílt New York állam egy parkjában

null

A karácsony a New York államban élők számára egy kissé érdekesen alakult. Legalábbis azoknak mindenképpen. Akik Yorktown területén élnek, és többször megfordulnak a NY parkban, mivel itt olyasmi történt, amitől megáll az emberben az ütő.

kép: CBS New York

Képzeljük el a képet, amint a parkon keresztül igyekszünk hazafele, megpakolva ajándékokkal, amiket még az utolsó pillanatban beszereztünk, amikor a föld egyszer csak eltűnik a talpunk alatt. Szerencsére bár a történés valós, ember nem járt a környéken, amikor bekövetkezett.

Az esemény nem más, mint egy víznyelő nyílás létrejötte, mely a park területén történt. A lyuk 3 méter széles és 9 méter mély, de ami igazán félelmetes, az az, ami a lyukon belül található. Ez pedig nem más, mint egy 104 cm széles gázcső.

Hatalmas szerencsére a cső nem sérült meg, de azért nem lehet biztatónak nevezni a helyzetet. A hatóságok és a cső üzembentartójának szakemberei folyamatosan figyelik a területet és értékelik a beérkező adatokat, hogy ha veszély fenyegeti a csövet, azonnal el tudják zárni a gázt – bár ezzel az ellátás is veszélybe kerül egy nagyobb területen.

lead kép: Sophia Caselnova