Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Új-Zéland egyik szigetén durva viharrendszerre készülnek, a másikon 28°C és csendes idő ígérkezik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Új-Zéland készül, mert Hale már a küszöbön toporog. A trópusi vihar végül a várakozásokkal ellentétben nem fejlődött ciklonná, de sajnos azt számtalan példán keresztül láthattuk már, hogy nem kell ciklonnak lennie egy viharrendszernek ahhoz, hogy komoly pusztítást végezzen.

kép: weatherwatch-assets.s3.ap-southeast-2.amazonaws.com

Hale várhatóan hatalmas mennyiségű csapadékkal és heves szelekkel érkezik a szigetországba, aminek következtében a helyiek kénytelenek lesznek felkészülni a villámáradások és a földcsuszamlások jelentette kihívásokra.

A rendszer ezen felül külön próba elé állítja az északi sziget tengerparti lakosságát. Itt ugyanis 4-6 méteres hullámzással is számolni kell a partok közelében, mely azt eredményezi, hogy az esőn felül a tengervíz betörésével is kénytelenek lesznek foglalkozni az emberek.

kép: reddit.com

Hale fenyegetése azonban a két nagyobb szigetből csak az északit érinti. A déli szigeten ezzel szemben igencsak kellemes az idő egy magas nyomású gerinc miatt. Január 8-án Hokitika 28,2°C-ot regisztrált, itt ráadásul az esőre sem mutatkozik sok esély.

kép: NZ Herald

lead kép: poland.postsen.com