Március 2. Szombat, Lujza

Tavaszias meleg, sok helyen 20°C feletti értékek december utolsó napján Európában

Világidőjárás
2023. január 03. 11:00
null

Sokunk nagy álma, hogy egyszer majd lehetőségünk legyen arra, hogy fürdőruhában köszönthessük a karácsonyt vagy az új évet. Hogy ne vigyenek minket diliházba ehhez most még el kell utaznunk valahova, de a mostani szilveszteri adatok alapján már idehaza, vagy a környező országokban is pólóban, vagy maximum pulóverben tölthettük az év utolsó napját.

Idehaza sem volt hideg, ez tény, de azért a Németországban mért 16-21°C-os értékek egy kört ránk vertek. Svájcban sem fagyoskodtak most az emberek, hiszen egyes területein a 20°C-ot is meghaladó meleggel lehetett számolni az év első napján.

Belgium egy kissé lemaradt. Akár azt is mondhatnánk, hogy itt hűvöskés volt az idő, legalábbis a 21°C-os Németországhoz képest mindenképpen, itt ugyanis „csak” 17,5°C-ot regisztráltak a mérőműszerek. Itt azért a kabátot is magunkra vettük volna.

Franciaországban azonban a csúcsérték elérte a 23,4°C-ot, vagyis itt már a kabát biztosan felesleges kiegészítőnek bizonyult. Spanyolországban pedig a pulóver is lekerülhetett az emberekről, hiszen az itt mért december 31-i csúcsérték bizony 24,3°C volt.

képek és lead kép: shutterstock

melegtélhőmérséklethidegtavaszEurópa