Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Madagaszkáron Cheneso rombolt

null

Madagaszkárt elérte Cheneso, a trópusi vihar, mely január 19-én landolt a területen. A partot érését követően Madagaszkár érintett részein 90-120 km/h-ás széllel lehetett számolni, ami erősen megrongálta a településeket.

kép: Elie Sergio-AFP-Getty Images

A viharrendszer ezen felül nagyobb mennyiségű csapadékot is hozott magával. Ez több település adatai szerint a 100 mm-nyi mennyiséget is meghaladta 24 órán belül, mely kiterjedt áradásokat váltott ki.

Az előzetes felmérések eddig 730 házról szólnak, melyekben komolyabb károk keletkeztek, és mintegy 2200 embernek kellett elhagynia az otthonát. A hatóságok azonban kiemelték, hogy sok területen nem tudták még az előzetes kárfelméréseket sem elvégezni, így ezek a számok várhatóan jelentős mértékben fognak emelkedni.

kép: BNGRC

Cheneso a hivatalos adatok szerint egy halálos áldozatot is követelt. Egy férfi a tengeren tűnt el, ahol a viharrendszer erősen felkorbácsolta a hullámokat, a part menti területek áradását is kiváltva ezzel. Sajnos azonban mivel a kárfelmérés még tart, az áldozatok száma is emelkedhet.

kép: Eumetstat

lead kép: watchers.news