Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Légköri folyó rombolja Kaliforniát

null

Az USA számára az idei tél sok problémát tartogat. Míg az ország északi és középső területein a fagy és a hó okoz gondokat, addig Kalifornia számára ezek mellett az eső is komoly kihívásokat okoz, hiszen egy légköri folyó húzódik felette.

kép: Caltrans District 3

Ennek megfelelően rekordmennyiségű csapadékmennyiségekkel kell számolni. Ez az észak-kaliforniai hegyvidékeken hó formájában jelentkezik. 1500 méteres magasság felett december 31-én és január 1-én 64-115 cm friss hóval lehetett számolni.

Sacramento megyében a hatóságok felszólították az alacsonyabban fekvő területek lakosait, hogy gyűjtsék össze értékeiket, szeretteiket és háziállataikat, és amíg van rá lehetőség, induljanak el az evakuációs területek irányába.

kép:Caltrans District 3

San Francisco szintén komoly áradásokkal néz szembe, több főutat, autópályát is kénytelenek voltak lezárni a hatóságok. A heves esőzéseknek két halálos áldozata is van. Egy idősebb férfi egy kidőlt fának hajtott, egy középkorú férfi pedig az autójában fulladt meg, mely teljesen elmerült a vízben egy mellékúton.

kép: CHP San Francisco

lead kép: CHP San Francisco