Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Ellie még maradványaival is hatalmas áradásokat okoz Ausztráliában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ellie néhány napja erősen megkeseríti Nyugat Ausztrália mindennapjait. A hatalmas mennyiségű csapadék néhol pár nap alatt már a 800 mm-t is meghaladta, mely villámáradások szempontjából sem szerencsés, de a folyók vízszintjére is drasztikus hatást gyakorol.

kép: Andrea Myers

Bár Ellie mostanra feloszlott, maradványai továbbra is heves esőzéseket hoznak a nyugati területekre. Január első napjaiban lokálisan 100-300 mm napi csapadékmennyiséggel is számolni kell a helyi meteorológiai intézet, a BOM szerint.

Ez a plusz mennyiség sokat ront a már most sem rózsás helyzeten. Az itteni települések közül sok már most is megközelíthetetlen, hiszen az utakon magasan áll a víz. Az elzárt részek élelemmel, orvosi segítséggel és vízzel történő ellátása igencsak nehézkes.

A Fitzroy folyó vízgyűjtőjén mindenhol kiterjedt, rekordméretű áradásokkal kell számolni, ráadásul a folyón átívelő, azonos nevű híd is jelentős mértékben rongálódott meg. A mentőalakulatok pedig félnek, hogy leomlik a híd, mely esetben a területen kénytelenek lesznek komoly katonai segítséget is igénybe venni ahhoz, hogy az alapvető ellátás biztosítható legyen.

kép: CallumLamond

lead kép: CallumLamond