Május 22. Szerda, Júlia, Rita

6 halálos áldozatot követelt egy tornádó Alabamában

null

Újabb tornádójárvánnyal kellett szembenéznie Alabama és Georgia államoknak pénteken, január 13-án. Bár a tornádók ezeken a területeken nem ritkák, egyszerre 6 halálos áldozatot mégis csak ritkán szednek.

Most azonban a péntek reggel észlelt 35 tornádóból az egyik, az előzetes becslések szerint egy EF3-as kategóriájú szörnyeteg Selma városát is telibe kapta. Több tucat házat is megrongált, fákat csavart ki a helyéről, és a helyi gimnázium mellett nem sokkal haladt el, mely tele volt gyerekekkel - szerencsére senki sem sérült meg.

Selmában a rombolás mellett szerencsére csak sérülteket hagyott a tornádó, ám ugyan ez a förgeteg Autauga megyében két településen is átgázolt, mintegy 32 km-es sávban lerombolva a házakat. 40-50 otthont rongált meg a tornádó.

kép: NOAA

Emellett az igazi gond, hogy sajnos a lecsapó jelenségnek 6 halálos áldozata is van. A tornádójárvány egy további halálos áldozatot is követelt, egy férfi autójára egy fa omlott rá Georgia államban. A sérültek száma igen magas, az okozott anyagi kár pedig jelentős, Selma városa katasztrófa sújtotta területté lett nyilvánítva.

lead kép: Citronelle Mayor Jason Springer - watchers.news