Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Újabb földcsuszamlás temetett el 50 házat a Kongói Demokratikus Köztársaságban

null

A Kongói Demokratikus Köztársaság területén az elmúlt időszakban sorra érik egymást a heves esőzések és az azok következtében kialakuló katasztrófák. A hivatalos adatok szerint az ország területén csak idén 57 halálos áldozatot szedtek a földcsuszamlások.

kép: Radio Kapi - Denise Lukesso

Most pedig egy újabb sárlavina okoz komoly gondokat. Dél-Kivu tartományban a heves esőzések hatására az egyik helyi folyó kilépett medréből, ez okozta a földcsuszamlás kialakulását. Az esemény során mintegy 50 házat temetett maga alá a sár.

A mentési munkálatok folyamatosan zajlanak a november 29-én bekövetkezett tragédia után, de az már most biztosan állítható, hogy a mostani eseményeknek legalább 9 halálos áldozata van. Azonban, míg a területet egészen meg nem tisztítják, addig a pontos adatokra még várni kell.

kép: Google earth

A heves esőzések nem csak a Kongói Demokratikus Köztársaság mindennapjait nehezítik meg jelentős mértékben, hanem a környező országokban is sorra okozzák a tragédiákat. A halálos áldozatok száma összességében már a 100-at is átlépte az áradások és a földcsuszamlások következtében.

kép: aa.com.tr

lead kép: AFP