Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Nálunk eltűnik, Japánban rekordmennyiségben érkezik a hó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Japánban a kiterjedt és jelentős mennyiségű havazás nem ismeretlen dolog, hiszen az óceán felől a hideggel jelentős mennyiségben érkezik csapadék is, mely hó formájában egész falakat képes emelni a szigetországban.

Most azonban 1898 óta a legmelegebb ősszel számolhattak a japán emberek, így a télnél sem számítottak ilyen mértékű lehűlésre - tévedtek. December 14-én erős, néhol 122 km/h-ás széllel érkezett a tél első igazán kiadós hóvihara.

A szél alábbhagyott, cserébe viszont sok helyen rekordmennyiségű hóval lehetett számolni. Sukayuban – melyet Japán leghavasabb helyeként tartanak számon - december 15-ig 145 cm hó halmozódott fel, ez pedig a normál érték 132%-a.

kép: Sayaka Mori

Hijiori területe 2 nap leforgása alatt 134 cm havat kapott, ezzel a tavalyi 107 cm-es rekordot át is lehetett írni. Eközben Shinjo a területén valaha mért legnagyobb hómennyiséggel számolhatott, 89 cm-rel, mely a normál érték 390%-a. Mindemellett a meteorológusok újabb havazással számolnak a területen, és ez sem lesz aprócska...

képek és lead kép: shutterstock