Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Hatalmas földcsuszamlás ért egy kempinget Malajziában - 16 halálos áldozat van és sokan eltűntek

null

Malajzia területén, Kuala Lumpurtól mintegy 50 kilométerre található a Father’s névre keresztelt biofarm, mely igen híres az országban. A farm tulajdonosa azonban illegális kempinget is üzemeltet, ami nem is csoda, hiszen gyönyörű helyen fekszik a terület.

kép: watchers.news

Könnyen megközelíthető, hiszen egy aszfaltos út mellett található, az út két oldalán pedig teraszos kialakítású lejtőkben és a természetben gyönyörködhetnek az emberek. Már persze addig, míg baj nem történik, és most sajnos történt.

A szakemberek egyelőre nem tudják pontosan miért, de kiterjedt földcsuszamlás következett be, mely a kempinget is telibe találta, ahol 94 ember tartózkodott, köztük 30 gyerek. A földcsuszamlás a sátrakat is betemette, eddig 16 halálos áldozatot szedett. 61 embert sikerült kimenekíteni, további 17 személyt eltűntként tartottak nyilván december 16-án, a tragédia napján. A keresés még tart, de a túlélésük esélye sajnos már minimális.

kép: BERNAMA TV

A földcsuszamlás kiváltója jellemzően a nagy mennyiségű csapadék, azonban a területen ez az utóbbi napokban nem volt jellemző. Okozója lehetett a nem megfelelően kialakított teraszos elrendezés, vagy annak elégtelen karbantartása is, mely az állam felelőssége lett volna, ugyanakkor az illegális kemping működtetése miatt a farm tulajdonosának felelősségét is vizsgálják.

kép: KORPORAT JBPM VIA AP

lead kép: AP