Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Dél-Olaszországban kiterjedt áradások és egy tornádó is gondokat okoz

null

November végén Ischia szigetén kialakuló hatalmas méreteket öltő földcsuszamlások összesen 11 halálos áldozatot követeltek. De az időjárás nem csak a szigeten fordul ilyen zordra, a következő napokban Dél-Olaszország több területe is tapasztalhatta az eső és a szél erejét.

kép: news.italy24.press

Szicília régióban a hatóságok december 3-án mintegy 150 mentést voltak kénytelenek végrehajtani, mivel villámáradások alakultak ki. Ezek kiváltója az a 193,8 mm csapadék, mely mindössze 24 óra leforgása alatt öntözte meg a területet.

Lazio és Toszkána vidéke sem járt sokkal jobban, a beavatkozások száma itt is hasonlóan alakult. Többnyire az elöntött házakhoz riasztották a szakembereket, ahol fákat kellett “ártalmatlanítani”, vagy a pincék, alsó szintek szivattyúzását kellett megoldani.

Calabria régió december 4-én találkozott a heves esőzésekkel, de ezen a területen a szél is komoly gondokat generált, olyannyira, hogy egy esetleges tornádót is észleltek a szakemberek. November végén Calabria régió is a földcsuszamlások és az áradások áldozata lett, mivel 24 óra alatt 305 mm csapadékot kaptak a nyakukba – ezeket a károkat tetézte a mostani esőzés és szél.

kép: news.italy24.press

lead kép: Vigili del Fuoco