Június 25. Kedd, Bocsárd

A tavalyi teljes téli hómennyiség érkezett két nap alatt Svájc egyes területeire

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vágyik a télre, a hóra, a havas sportokra és a hangulatra? Akkor nem elég a Kékesig mennie, bár itt is van némi hó. A télies hangulat azonban egyelőre olyan messze van hazánktól, mint a húsvéti nyúl a karácsonyfától.

Ha havat szeretne látni, ráadásul sokat, akkor irány Svájc, ahol most végre a fehér lepel igazán megmutatja magát. Az ország ugyanis a tavalyi, aszályos télen igencsak kevés havat láthatott, igaz, ez még így is bőven több volt, mint idehaza.

2021/2022 telén a svájci hegyek összesen nagyjából 70 cm havat kaptak, ami az előző évekhez viszonyítva nevetségesen kevés. Most azonban az időjárás kárpótolni igyekszik a hó szerelmeseit, legalábbis az Alpokban elterülő országban.

A svájci Bosco Gurinban 74 cm hó hullott 48 óra alatt, de volt terület, ahol még ezt a mennyiséget is meghaladta a fehér lepel érkező mennyisége, vagyis két nap alatt a tavalyi mennyiség érkezett egyszerre. Ráadásul újabb mediterrán ciklon alakítja az időjárást, vagyis a havazás továbbra is jelentős mennyiségben érkezik.

képek és lead kép: shutterstock