Május 29. Szerda, Magdolna

Tornádó rombolt Németországban

null

Amikor azt mondjuk tornádó, a legtöbb embernek az USA, pontosabban a középnyugati régió ugrik be, itt ugyanis a kavargó rettenet nagyon sokszor fordul elő. Sajnos azonban más területek sem teljesen védettek a tornádókkal szemben.

Németországban évente átlagosan 20-60 tornádóval lehet számolni, ám a viszonylag kis számnak köszönhetően az igazán nagy rombolással járó förgetegek igen ritkák, ugyanakkor sajnos előfordulhatnak.

Most Marpingenben landolt egy szörnyeteg, mely a legintenzívebb időszakát ugyan csak mintegy 10 másodpercig tartotta fent, de a kevésbé intenzív időszakokban is képes volt igen kiterjedt rombolást végezni.

A településen a tornádó főleg fákat csavart ki, melyek azután az épületekre dőltek, de volt olyan ház is, melynek tetőszerkezetét alaposan megtépázta a szél. A tornádó elég erős volt ahhoz, hogy nagyobb köveket, téglákat is hajigáljon, emiatt a járművekben keletkezett károk is jelentősek. A tornádó 50 épületet rongált meg, személyi sérülés azonban szerencsére nem történt.

képek és lead kép: Tornadomap.org