Június 24. Hétfő, Iván

Nicol rombolt és gyilkolt Floridában is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Florida a napfény és a nyár birodalma, ahol az enyhülésért az óceánhoz fordulnak a napozó emberek. Legalábbis azok szerint, akik kellő távolságra élnek innen. Ha ugyanis valaki Floridában lakik, az tisztában van azzal is, hogy az éremnek van egy másik oldala.

Az óceán elképesztően sok mindent ad, de képes elvenni is, és ha ezt teszi, az rendszerint tragédiába torkollik. Márpedig idén több alkalommal is életre keltett olyan szörnyeket a meleg vízfelszín, melyek hatalmas károkat okoztak, és sok emberéletet követeltek Floridában.

Szeptemberben Ian volt az a viharrendszer, mely a partot érést követően rombolásba kezdett, végül mérlegén 81 halálos áldozattal eltűnt a szárazföld felett. Most Nicole érkezett Florida partjaihoz, és bár meg sem közelítette Ian erejét, a helyszínválasztás erősre sikerült - ott csapott le, ahol Ian rombolását még nem tudták egészen helyreállítani. Az érintett területek között volt Hollywood, Palm Beach Shores, Fort Lauderdale, Saint Augustine és Daytona Beach.

A vihar sokfelé okozott károkat, de a legrosszabbul a tengerparti területek jártak. A szél és a viharhullámok együttesen olyan eróziót váltottak ki a partoknál, aminek hatására több, mint 20 szállodát és mintegy 25 magánházat is evakuálni kellett, egész egyszerűen azért, mert eltűnt alóluk a talaj.

Nicole több ház alól is kihúzta a talajt, de az esőzései sem jöttek túl jól az államnak. A St. Johns folyó több ponton is áradásba kezdett, miközben a helyi hatóságok 4 halálos áldozat hírét erősítették meg. Két ember egy autóban lelte halálát, melyet a vihar törmeléke sodort le az útról, ketten pedig a leszakadó felsővezetékek miatt szenvedtek halálos áramütést.

képek és lead kép: Volusia Sheriff’s Office