Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Kamerun humanitárius válság elé néz az áradások miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A heves és kitartó esőzések, melyek Afrika középső régióját érintik számos országban vezettek komoly áradások kialakulásához, melyek sajnos halálos áldozatokban sem fukarkodtak. A Logone és a Chari folyók áradása már most is rendkívüli helyzetet teremtett, többek közt Csád fővárosában is.

kép: REUTERS-Temilade Adelaja

Ugyanezen folyók okoznak kiterjedt áradásokat Kamerunban is. Eddig mintegy 150 000 embert érintenek a vízzel kapcsolatos károk közvetlenül, mivel azonban az esőzéseknek még koránt sincsen vége, ez a szám még jóval magasabb is lehet.

Kamerun területén a veszteségek hatalmasak. Nagyjából 18 200 ház pusztult el, miközben 294 vízpont és több, mint 1000 latrina sérült meg az áradásokban. Ez pedig a vízellátás akadozását, illetve a járványveszély súlyos fokozódását eredményezi.

kép: UNHCR-Moise Amedje Peladai

A humanitárius katasztrófa mellett a mezőgazdaságra rótt károk is jelentősek. Az áradásokban eddig mintegy 27 400 hektárnyi terület került víz alá, minden termény pusztulását eredményezve, miközben a haszonállat-állomány közel 6000 egyedes veszteséget szenvedett el.

kép: OCHA Cameroon

lead kép: UNHCR - Moise Amedje