Június 24. Hétfő, Iván

Hóvihar az egyik, nyárias meleg a másik részén Kanadának

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

November elején a tél betoppant Kanadába. Nos, sokkal inkább berúgta az ajtót, hiszen a hó mellett 100 km/h-ás szél is érkezett, ami finoman szólva is kellemetlenné teszi a mindennapokat azok számára, akik átélik ezt.

De Kanada hatalmas ország, vagyis az, hogy az egyik részén fagyok, hóviharok és tél tombol messze nem zárja ki azt, hogy másutt tulajdonképpen nyárias időjárás uralkodjon. Montreal például meleg-rekordokkal számolhatott november 6-án.

Dél felől érkezett egy szokatlanul meleg levegőt szállító rendszer Észak-Amerikába, mely azt eredményezte, hogy kellemes melegben telhettek a napok. New York 26°C-os, Washington 27°C-os maximumokkal számolhatott vasárnap.

Montrealban a november 6-8°C-os maximumokkal szokott “dolgozni”, így mindenképpen kiugró az a meleg, amit most produkált. 2020 november 10-én mérték eddig a legmelegebbet az év utolsó előtti hónapjában Motrealban, akkor 22,4°C volt. 2022 november 6-án azonban a hőmérő higanyszála egészen 24°C-ig kúszott fel, ami ilyenkor már extrém melegnek számít.

képek és lead kép: shutterstock