Július 15. Hétfő, Henrik, Roland

Hatalmas havazást várnak Texas és Új-Mexikó területére

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Közép-Amerika egy kiadós viharrendszerrel kénytelen szembenézni, és ezzel kapcsolatosan a szakemberek nem táplálnak hiú reményeket, hatalmas mennyiségű csapadékra számítanak. Ez egyes területeken eső, máshol havazás formájában jelentkezhet.

kép: Colin J. McMechan

Új-Mexikó és Texas is kénytelen lesz felkészülni a csapadék mindkét formájára, ráadásul jelentős mennyiségben. A helyi meteorológiai szervezetek figyelmeztetések adtak ki a villámáradások miatt, valamint a heves esőzésekben megáradó folyók okozta fennakadások miatt.

A helyzet különösen aggasztó, hiszen az USA egyik legfontosabb ünnepe, a hálaadás utáni utazások időszaka következik, ilyenkor nagyon sokan kelnek útra rokonaikhoz, vagy onnan hazafelé. Ezen pedig nem segít sem az eső, sem az a havazás, melynek legjelentősebb részét Texas és Új-Mexikó határára, valamint utóbbi keleti részeire várnak.

kép: planetware.com

Az Új-mexikói Roswell település átlagos éves hómennyisége 277 mm körül alakul, várhatóan ezt a mennyiséget most egyetlen viharral megkapja a terület, de máshol is a szezonban jellemző hómennyiség mintegy felével lehet számolni.

kép: Robert W. Howington

lead kép: planetware.com