Május 1. Szerda, Fülöp, Jakab

Földrengés rázta meg Java szigetét, 162 halálos áldozata van eddig

Világidőjárás
2022. november 24. 08:00
null

Java lakosai számára nem ismeretlen a földrengés, ami persze nem jelenti azt, hogy az emberek kellően fel tudnának készülni az ilyesmire. A sziget lakói rendre találkoznak ilyen mozgásokkal, melyek sok esetben más katasztrófákat is magukkal hoznak. Ilyen lehet a földcsuszamlás is, mely sokszor több halálos áldozatot szed, mint maga a rengés.

Most egy 5.6-os erősségű rengéssel kellett szembenézni Nyugat-Jáván, a központtól mintegy 76 km-es távolságban. A rengés több nagyvárost is érintett, és sajnos ennek megfelelően igen sok halálos áldozatot is követelt.

A rengés több épületet is megrongált, a következtében kialakuló földcsuszamlások pedig egyész házakat temettek maguk alá. A mentési munkálatok zajlanak, de sajnos a szakemberek sok helyszínhez egyszerűen nem férnek hozzá a hatalmas mennyiségű törmelék miatt, így a mentés is nagyon lassan halad, ami kifejezetten rossz hír a törmelék alatt rekedt emberek számára.

A hivatalos adatok szerint a halottak száma november 21-én 162 volt, míg 326 embert sérültként tartottak nyilván. Az előzetes becslések szerint több, mint 2300 ház rongálódott meg, így több, mint 13 000 embernek kellett elhagynia az otthonát.

képek és lead kép: Xinhua

földrengésemberJakartahalálélet