Június 25. Kedd, Bocsárd

Dominika és Saint Lucia is fuldoklik az esőzésekben, több halálos áldozat is van

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Dominikai Köztársaság vagy Saint Lucia sem úszta meg a heves esőzésekkel járó katasztrófák kialakulását. A karibi szigetországok területén tomboló viharok az anyagi károk mellett sajnos halálos áldozatokat is követeltek.

kép: Office of the Prime Minister of Saint Lucia

A Dominikai Köztársaságban, annak déli részein, ahol a főváros, Santo Domingo is található, a havi átlag csapadékmennyiség közel kétszerese érkezett november 4-én. Ez számszerűsítve 232,2 mm-t jelent, melynek túlnyomó többsége néhány óra leforgása alatt hullott le.

A villámáradások és a közeli folyók áradásai nyomán mintegy 350 házat öntött el a víz. Az infrastruktúrában esett károk is jelentősek, többek közt az áramellátás is akadozik a kidőlt oszlopok miatt. Ez utóbbiak, a víz, illetve a leomló kőfalak eddig 6 halálos áldozatot szedtek, de több személyt is keresnek a hatóságok.

kép: antigua.news

Sain Lucia területén is gondot okoztak a heves esőzések. A helyi hatóságok jelentései szerint több tucat ingatlant öntött el a víz, és sajnos több földcsuszamlást is jelentettek a területről. Itt szerencsére sérültekről vagy halálos áldozatokról nem érkeztek hírek.

kép: dominicantoday.com

lead kép: Office of the Prime Minister of Saint Lucia