Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Denise rombolt Olaszországban - széllel, esővel és vihardagállyal keserítette az életet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Miközben idehaza a mediterrán ciklon okozta havazásnak örülhettünk - ha mást nem is, legalább a képeket csodálva -, addig tőlünk délebbre, Olaszországban egy viharrendszer komoly károkat okozott.

kép: Vigili del Fuoco, Siena

Denise nem lacafacázott, több helyen is 100 km/h-ás tartós szeleket produkálva döntötte ki a fákat, bontotta meg a háztetőket, és okozott rendkívüli vihardagályt a tengerparti területeken. A helyi katasztrófavédelem november 22-én 2500 beavatkozást volt kénytelen végrehajtani 8 régióban.

Az erős szél mellett a heves esőzések is gondokat okoztak. Szardínia területén a villámáradásokkal és a kisebb-nagyobb földcsuszamlásokkal kellett megküzdeni, Campania azonban a folyók áradásával is számolhatott. A tűzoltóság többször is mentett embereket az áradásban rekedt járművekből.

kép: Mayor of Cesenatico

Velence a valaha mért második legmagasabb vihardagállyal számolhatott, a víz szinte a normális mérték fölött 1,73 méterrel alakult. A MOSE árvízvédelmi rendszer szerencsére kifogástalanul működött, így a várost nem érte komolyabb kár.

kép: Matteo Gozzoli

lead kép: Mayor of Cesenatico