Június 13. Csütörtök, Anett

Csapadékvészhelyzet Kolumbiában - már 266 halálos áldozat van

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kolumbia küszködik az esővel. Persze ezen a területen nem ismeretlenek a heves esőzések, ahogyan az ezek után jelentkező áradások is, de a helyzet most némileg változott, hiszen az utóbbi 40 év egyikében nem esett akkora mennyiségű eső, mint most.

kép: Colombia Civil Defence

A rendkívüli csapadékmennyiség hatására Gustavo Petro elnök országos csapadékkatasztrófát hirdetett ki, mely lehetővé teszi a vezetésnek, hogy extra forrásokat szabadítsanak fel a károk mérséklésére, illetve az emberek segítésére.

Az esőzések nyomán kialakult áradások jelentős anyagi károkkal jártak, ezekkel azonban egyelőre nem lehet mit kezdeni, el kell vonulnia az esős időszaknak. Sajnos az áradások a rombolás mellett mostanra 266 halálos áldozatot is követeltek, a sérültek száma is igen magas.

A víz komolyan károsította az ország mezőgazdaságát is. Jelenleg is erős inflációval kell számolni az országban, mely az élelmiszereket érinti a legerősebben, most pedig az áradások nyomán az élelmiszerválság lehetősége is reális esélyként jelentkezik.

kép: floodlist

lead kép: Government of Atlántico, Colombia