Június 24. Hétfő, Iván

Ami Ischián eső, az Roccarason havazás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A november végi esőzések Olaszország több régióját is erősen érintették, de persze nem azonos mértékben és nem azonos módon. Az esőzésekért egy mediterrán ciklon volt a felelős, mely igen nagy mennyiségben ontotta magából a különféle csapadékokat.

kép: expedia.com

Ez Ischia szigetén mintegy 130 mm esőben mutatkozott meg, mely jelentős mennyiség, így sajnos nem is maradt következmények nélkül. A területen hatalmas földcsuszamlás alakult ki, a sárlavinák pedig 3 ember életét követelték eddig.

A magasabban fekvő részeken azonban az eső havazásba váltott, így Roccaraso is ünnepi fehér díszbe öltözhetett, és úgy várhatja a december érkezését. Hogy a helyiek mennyire örülnek a díszruhának, az már más kérdés.

kép: snow-forecast.com

Persze 1000 méter felett a hó koránt sem ritka vendég, és fel is vannak készülve az érkezésére, ugyanakkor amikor egyszerre mintegy 40 cm-nyi friss lepellel lehet számolni, az azért feladja a leckét még azoknak a szakembereknek is, akik a hegyvidéki régiók sajátosságai révén nem kifejezetten ijedősek a havazások szempontjából.

kép: snow-forecast.com

lead kép: essetefano - commons.wikimedia.org