Június 13. Csütörtök, Anett

A heves esőzések földcsuszamlásokat okoztak a Kongói Demokratikus Köztársaságban, több halálos áldozatot is követelve

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Kongói Demokratikus Köztársaság az utóbbi időben azzal került be a legtöbbször a hírekbe, hogy a heves esőzések kifejezetten nagy rombolást vittek véghez az ország számos területén. Bár az eső, pontosabban a nagy mennyiségű eső nem ismeretlen az ország számára. A szélsőségessé váló időjárás ezen a területen is erősen megmutatkozik.

kép: NOAA

Most újra a heves esőzések, illetve a hatalmas mennyiségben érkező csapadék okozza a gondokat az ország területén. A keleti részen, Dél-Kivu tartományban a legsúlyosabb a helyzet, ahol a villámáradások mellett kiterjedt földcsuszamlásokkal is számolni kell.

November 13 óta éri a területet a csapadék, aminek hatására a föld annyira átnedvesedik, hogy a rétegek elcsúsznak egymáson. Ez november 16-án következett be, mikor a földcsuszamlás Bunyakiri városát érintve tarolt le ismeretlen számú házat.

A heves esőzések több épületben is kárt tettek, falak omlottak le, egy lakóház pedig teljesen összeomlott. A mostani események mérlege eddig számtalan sérült, és 4 halálos áldozat. Az esőzések pedig nem csak folytatódnak a területen, hanem a szakemberek előrejelzései szerint még fokozódni is fognak.

képek és lead kép: shutterstock